Deze Riesling is jong en levendig met citrusvruchten, groene appel, witte peper en een mooie mineraliteit in de geur. Met mooi gebalanceerde zuren heeft hij een speelse, minerale afdronk.
Druivenrassen | riesling |
---|---|
Gerecht | Aperitief, Gevogelte, salades, Schaaldieren, Schelpdieren, Witvis |
Landen | Duitsland |
€19.95
Markus Hüls is geboren in 1984 en groeide op in het Weingut Hüls-Rosendahl van zijn ouders in Kröv aan de Moezel. Hij raakte al op jonge leeftijd besmet met het ‘wijnvirus’. Hij studeerde af als werkbouwtuigkundig engineer en deed zijn eerste ervaring op als wijnmaker bij zijn ouders. Later werkte hij bij Markus Molitor, de onverbiddelijke protectionist van de traditionele en natuurlijke vinificatiestijl uit de Moezel. Markus Hüls bezit 5 ha aan wijngaarden en maakt ongeveer 35000 flessen per jaar. De druiven voor deze wijn komen uit de wijngaarden Steffensberg, Letterlay en Kirchlay. In de Moezel rijzen de wijngaarden als het ware uit de rivier omhoog. Om deze ‘steillagen’ (een hellingspercentage tot wel 60%) te bewerken is de nodige kennis en ervaring gewenst. Het begint al bij de selectie van de juiste druivenstokken die worden gebruikt voor het herbeplanten van de oude wijngaarden. Er worden voornamelijk stokken geselecteerd die zijn geënt op extreem langzaam groeiende onderstammen. Het doel hiervan is om een permanente lage opbrengst van de wijnstok te bewerkstelligen. De bodem in de wijngaarden bestaat uit blauwe leisteen, zo herkenbaar in de Moezel. In de wijngaarden werkt Markus bovendien volledig biologisch.
3 op voorraad (kan nabesteld worden)