fbpx

Over ons

Over restaurant de Drommedaar

De Brasserie
De Brasserie is de huiskamer van De Drommedaar. Met uitzicht op de Hoofdstraat, binnentuin en terras wordt hier de gehele dag gegeten en gedronken. Of het nu gaat om een heerlijk lunchgerecht, een vers getapt biertje van Gulpener of een kopje koffie met een taartje. En natuurlijk kunt u hier ook genieten van een eenvoudige maar culinaire maaltijd. Oesters, steak tartare of een heerlijke charcuterie in combinatie met een lekker glas wijn… Salut!

De Wijnbar
De wijnbar kijkt uit op de binnentuin en is de plek om te genieten van een heerlijk glas. Van diverse huiswijnen per glas tot tal van topwijnen per fles. De wijnbar is uitstekend geschikt als plek voor een uitgebreid aperitief voorafgaand aan het diner, maar ook als plek om nog even na te genieten van het diner.

Ook voor borrelaars is de wijnbar de perfecte plek. Een plek om te genieten van onze heerlijke wijnen in combinatie met perfecte hapjes en charcuterie / delicatesses uit eigen keuken. Met een wisselend assortiment hammen, worsten, kazen, olijven en brood verrassen wij u bij elk bezoek.

Het Restaurant

Het restaurant is de plek waar vrienden, familie of relaties elkaar treffen voor een smaakbeleving met uitzicht op onze sfeervolle binnentuin. Chefkok Jeroen Vink kookt met zijn witte brigade volgens de lijn van de Dutch Cuisine. Dat staat voor louter duurzame en verse ingrediënten uit het seizoen, en waar mogelijk uit de regio. Alles geserveerd in een stijlvol maar toch ongedwongen interieur door een enthousiast team.

De Binnentuin
Hoewel De Drommedaar midden in het centrum van Emmen ligt, is de binnentuin een groene oase van rust in het stadshart, grenzend aan het Rensenpark. In de zomermaanden een prachtig verlengstuk van onze brasserie en restaurant, maar ook een prachtige plek voor recepties en partijen!

De Aleid kamer
De Aleidkamer is vernoemd naar het Aleid Rensen die zoveel heeft betekend voor het Noorder Dierenpark en Emmen. Deze kamer is geschikt voor vergaderingen, wijnproeverijen, kleine borrels en private dinners tot maximaal 24 personen.  De Aleidkamer kijkt uit op een afgesloten gedeelte van de binnentuin, beschikt over een eigen entree en daarmee is discretie verzekerd.

Proeflokaal Rieks
Proeflokaal Rieks is vernoemd naar Rieks Jeuring, een markante Emmenaar die vele jaren de scepter heeft gezwaaid over De Drommedaar. Proeflokaal Rieks is geschikt voor vergaderingen, wijnproeverijen, kleine borrels en private dinners tot 20 personen. Proeflokaal Rieks kijkt uit op de entree van het Rensenpark en beschikt indien gewenst over een eigen entree.

De gezichten achter de Drommedaar

  • Wouter van Liere

    Eigenaar
  • Robert Warmolts

    Sommelier
  • Jeroen Vink

    Chef kok