fbpx

Wijnproeverij 16 januari 2022: Lazy Sunday Azië

wijnproeverij Aziatische kookkunsten en wijn

zondag 16 januari 2022

Wijnproeverij in Emmen

Het Chinalights Festival is in volle gang. Daarom staat deze Lazy Sunday in het teken van de Aziatische keuken en de wijnen die u daarbij drinkt. Onze Lazy Sunday’s zijn de uitgelezen mogelijkheid voor een wijnproeverij in Emmen.

proeverij Aziatische keuken en wijn

De Aziatische keuken heeft een ontzettend breed pallet aan smaken. Van heel licht tot heftig en van zwoel zoete gerechten tot pittig gekruid. En vergeet niet de zuren en de zoetjes. Het zijn uitgesproken smaken die daarom uitgesproken eisen stellen aan de begeleidende wijn. Een hoge mate van rijpheid van de druiven waardoor de fruitigheid goed naar voren komt, het juiste zuurgehalte als tegenhanger van de rijke en intense aroma’s en de wijnen moeten weinig of geen tannine bevatten die tegen de zoetheid van de gerechten ingaan.

Onze keuken maakt deze dag acht “minigerechtjes” geïnspireerd op gerechten uit ondermeer China, Vietnam, Thailand en Japan. Sommelier Robert selecteert voor deze wijnproeverij zoals altijd voortreffelijk passende wijnen. Na de wijnproeverij is er uiteraard de mogelijkheid nog even na te borrelen of iets uit onze menukaart te kiezen of een bezoek te brengen aan het Chinalights Festival Emmen.

Kortom:

Wanneer?       Zondag 16 januari 2022
Waar?              De Drommedaar in Emmen
Hoelaat?         Aanvang 15:00, tot ongeveer 17:30
Wat?                Wijnproeverij: een aperitief, 8 bijzondere wijnen,  8 Aziatische gerechtjes, brood, tafelwater en uitleg over de wijnen door onze Sommelier Robert
Kosten?           € 45,00 per persoon | of € 57,50  inclusief een entreebewijs voor het Chinalights Festival

Reserveren? Reserveer online of stuur een mail naar reserveringen@drommedaar.nl of bel ons op 0591-572888