Ben jij een fijnproever en liefhebber van pure smaken? Zet dit event dan in je agenda! Van 23 tot en met 29 maart serveren restaurants in het hele land een tasting-menu om je vingers bij af te likken. Met aandacht voor verse ingrediënten, pure smaakmakers en minder zout. Laat je verrassen door culinaire smaaksensaties en reserveer vandaag nog een tafel voor lunch of diner via www.restaurantdriedaagse.nl. Natuurlijk doen wij ook mee met dit gezonde initiatief!
De Nierstichting Restaurant Driedaagse wordt vertegenwoordigd door vele must visit restaurants door heel Nederland (waaronder ook Michelin en Gault Millau) die:
- van een lunch of diner een sensationele smaakbeleving maken
- met verse en pure ingrediënten werken die passen bij het seizoen
- tijdens de actiedagen minimaal een 3 gangen tasting-menu serveren met aandacht voor minder zout.
Het doel van dit smaakevent is om Nederlanders bewuster te maken van hun zoutgebruik. Dit is nog steeds hard nodig want op jaarbasis eten wij per persoon gemiddeld een kilo te veel zout. Ruim 1,7 miljoen Nederlanders hebben chronische nierschade maar helaas is niet iedereen zich daarvan bewust. Minder zout eten helpt nierschade te voorkomen.