fbpx

Lazy Sunday 14 november 2021: PORT-ugal

Nu de herfst toch echt in volle gang is vinden wij het tijd voor een robuuste en stoere Lazy Sunday,en dit keer gaan we dat doen met de wijnen uit Portugal.

Portugal is een beetje een vreemde eend in de bijt voor wat betreft de West-Europese wijnlanden, het is bekender is om zijn wijnkurkproductie dan om zijn wijn, de beroemdste wijn is een versterkte rode, en toch heeft het land meer authentieke druivenrassen dan welk ander land dan in de wereld, en lukt het ze niet om internationaal door te breken met hun ‘gewone’ wijnen.

Vanmiddag willen we u kennis laten maken met de diversiteit die Portugal als wijnland te bieden heeft zodat u kunt ervaren dat het zeker niet aan de kwaliteit van de wijnen ligt. De relatieve onbekendheid van de wijn is grotendeels te wijten aan geschiedenis van het land dat zich voor een lange geïsoleerd heeft; zowel geografisch als politiek.

We maken een virtuele wijnreis door de verschillende wijnstreken, zoals Vinho Verde en Douro in het noorden, Dão in het midden en Setubal in het zuiden. Uiteraard sluiten we de middag af met een heerlijk glas Port!

Dit alles gaat uiteraard gepaard met fijne culinaire amusehapjes die de kwaliteit van de wijnen nog beter tot zijn recht doen komen. Na de proeverij is er uiteraard de mogelijkheid nog even na te borrelen of iets uit onze menukaart te kiezen.

Kortom:

Wanneer?    Zondag 14 november 2021
Hoelaat?      Aanvang 15:00, tot ongeveer 17:30
Wat?             Portugees aperitief, 8 bijzondere wijnen, 4 culinaire gerechtjes, brood, tafelwater en uitleg over de wijnen door onze Sommelier Robert
Kosten?       € 45,00 per persoon

Reserveren? Reserveer online of stuur een mail naar reserveringen@drommedaar.nl of bel ons op 0591-572888