fbpx

Juwel van een wijn!

Voor mij staat ie te glimmen, een fles Duitse riesling zoals ik nog nooit heb gezien. Een hagelwit strak vormgegeven etiket siert de fles. Midden op het etiket een gepolijste diamant. De fles oogt fris, modern en toch elegant. De perfecte verbeelding van deze wijn.

Juwel Weine is een klein familiedomein in Alsheim, Rheinessen (Duitsland) en is in 1984 opgericht door de ouders van Juliane en Katerhina Eller. Juliane, 26 jaar, is een van de boegbeelden van een nieuwe generatie wijnmakers uit Duitsland. Zus katherina is verantwoordelijk voor de marketing. Wijnmakers die de wereld willen veroveren met no-nonsense wijnen waar je dagelijks van kan genieten. Alle druiven worden met de hand geplukt en de transitie naar 100% biologisch is ook ingezet. Wijn van deze tijd.

De Riesling Trocken past precies binnen deze ontwikkeling. De wijn is fris met een goede balans tussen zuur en zoet. Aroma? Van limoen naar een frisgroen appeltje en dan direct door naar een bijna rijpe perzik. Deze riesling is lekker sappig en laag in alcohol (12.5%). Dit is een wijn die geschikt is voor een zwoele zomeravond op het terras. Laat Juliane de wereld maar veroveren met deze wijnen!

Wouter

P.S.
Bekijk hier onze wijnkaart!