Het is alweer bijna augustus. De laatste maand van de meteorologische zomer, de maand van de hondsdagen en natuurlijk… de oogstmaand! Voor de maand augustus hebben we wederom een zinnenprikkelend menu voor u samengesteld. Puur natuur en met verrassende zomerse smaken. Met veel plezier presenteren wij ons nieuwe menu.
Het hoofdgerecht van deze maand? Een lekker sappige Anjouduif! De Anjouduif heeft een verfijnde smaak die met geen enkel ander gevogelte te vergelijken is. De sappige borstjes hebben een zeer zachte delicate structuur. De duiven worden diervriendelijk en duurzaam gefokt. Je kan er zeker van zijn dat de duiven echt verwend zijn en een zeer goed leven gehad hebben. De jonge duiven worden alleen opgevoed door de ouders, hier komt geen boer aan te pas. Omdat de duiven nauwelijks worden bijgevoerd en hun eigen voedsel zoeken in de streek (Franse Loirestreek), krijgt het vlees een mooie, unieke smaak. De duiven eten onder andere nootjes, zaadjes en pitjes. Kortom een prachtig stukje vlees.
Het complete menu:
voorgerecht:
zacht gegaarde makreel / jus van gerookte komkommer / dooier van avocado / crème van gember / chips van gember / marshmallow van komkommer / sorbet van zeesla
of
steak tartaar / gerookte paprika crème / bieslook crème / eidooier / krokante aardappel / krokante kappertjes
1e tussengerecht
mosselen / crème van artisjok / mosterdzaad / lamsoor / schuim van mosselen en mosterd
2e tussengerecht
polenta / meerdere bereidingen van bloemkool / crumble van vadouvan / krokante Parmezaanse kaas
3e tussengerecht
varkenswang / crème van pompoen / gepekelde meloes ui / gebakken pompoen / jus van gerookte ui & knoflook / zoetzure pompoen
hoofdgerecht
Anjou duif / cantharellen / paddenstoelen crème / aardappel mousseline / 3 bereidingen van rode biet / jus van eekhoorntjesbrood
of
vis van de dag / cantharellen / paddenstoelen crème / aardappel mousseline / 3 bereidingen van rode biet / beurre noisette
nagerecht
cremeux van aardbei en zoethout / gekonfijte aardbei / drop crème / merengue van venkel & Pernod / krokantje van Napoleon dropballetjes / venkel & Pernod sorbet
of
Mandarijn cake / cheesecake van mascarpone en witte chocolade / cremeux van mandarijn / mandarijn & passievrucht gel / spongecake van zwarte sesam / passievrucht sorbet