fbpx

Basis Wijncursus

Er zijn natuurlijk duizenden wijnen om uit te kiezen tegenwoordig, maar hoe weet je welke wijn je moet hebben, het etiket verraadt lang niet alles! De basis wijncursus van De Drommedaar helpt je daar bij! Volg de basis wijncursus van De Drommedaar in Emmen. Tijdens deze cursus leer je de basisbegrippen van wijn en je leert wijn proeven.

Wat is nu het verschil tussen een eenvoudige Merlot en een prestigieuze wijn uit Pomerol? Welke wijnen kun je lang bewaren en welke juist niet. Waarom smaakt een Sauvignon Blanc uit Chili anders dan een Sancerre (beide gemaakt van hetzelfde druivenras), hoe zit het nu met die verschillende bodemsoorten, enzovoort…

We zullen de belangrijkste bekende druivenrassen stuk voor stuk behandelen en ook proeven, waarbij de smaakeigenschappen van elk druivenras duidelijker worden, maar ook zaken als houtlagering, leeftijd, klimaat, belangrijke wijnstreken en de verschillen in kwaliteit komen voorbij.

De opzet van deze basis wijncursus is het verschaffen van een brede basis wijnkennis en proeftechnieken. We proeven zo’n 10-12 wijnen per avond in alle prijsklassen, verder is inbegrepen glaswerk, proefformulieren, water. De cursus wordt gegeven bij De Drommedaar in Emmen met behulp van een Powerpoint presentatie en wordt verdeeld over 3 avonden van ongeveer 2,5 uur per keer. Het minimale aantal deelnemers is 12 personen en kost € 75,00 per deelnemer. We starten elke avond om 19:30.

Cursus avonden: woensdag 4 /11 / 18 maart.

De minimale leeftijd voor deelname is 18 jaar. Het cursusgeld kan ter plekke worden voldaan of vooraf per bank. Aanmelden kan via een mailtje aan: info@drommedaar.nl of telefonisch via 0591-572888 (op maandag en dinsdag zijn we dicht). Vragen? Bel ons gerust en vraag naar Robert of Wouter!