fbpx

30 oktober Lazy Sunday: wijnen en gerechtjes uit de Elzas

De Elzas is van oudsher een zwaarbevochten gebied aan de Noordoostelijke grens van Frankrijk waar voornamelijk witte wijnen worden geproduceerd met een volstrekt eigen stijl en karakter. Aan de westkant afgeschermd door de Vogezen, ondanks deze noordelijke ligging valt juist in dit wijngebied jaarlijks de minste neerslag van alle! Franse wijnstreken. Een ander verschil met veel andere Franse wijngebieden dat bijna alle wijnen monocépages zijn, dus gemaakt van 1 druivenras. De bekendste zijn Riesling, Gewurztraminer, Pinot Blanc en Pinot Gris. Het kleine beetje rode wijn dat geproduceerd wordt komt van de Pinot Noir en geeft elegante lichte rode wijnen.

Op de vele wat steilere hellingen met expositie op het zuiden vinden we de Grand Cru’s, wijngaarden waarvan de wijnen meer complexiteit, diepgang en bewaarpotentieel tonen, waar ook de zeer diverse bodemsoorten van zich doen spreken. Dit maakt de Elzas ook zo’n intrigerend wijngebied voor wijnliefhebbers, Je hebt nooit twee keer dezelfde wijn, ook al is het gemaakt van dezelfde druif. En dat is ons plan voor deze zondagmiddag; om aan de hand van kleine gerechten de diversiteit én eenheid van deze wijnstreek te te laten zien. Wouter is een echte liefhebber van de Elzas en zal smakelijk vertellen over de wijnen, spijzen en de Elzas.

Dit alles gaat uiteraard gepaard met fijne culinaire minigerechtjes die de kwaliteit van de wijnen nog beter tot zijn recht doen komen. Na de proeverij is er uiteraard de mogelijkheid nog even na te borrelen of iets uit onze menukaart te kiezen.

Kortom:

Wanneer?   Zondag 30 oktober
Hoelaat?     Aanvang 15:00, tot ongeveer 17:30
Wat?            Bruisend glas Crémant, 8 bijzondere wijnen, 4 culinaire gerechtjes, brood, tafelwater en uitleg van Wouter
Kosten?       € 49,50 per persoon

Reserveren? Dat kan via deze link, een mail naar reserveringen@drommedaar.nl of bel ons op 0591-572888