fbpx

Locatie

De Drommedaar: het restaurant aan de rand van het Rensenpark. Heerlijk uiteten, vergaderen of vieren, dát doet u bij de Drommedaar. Op fantastische locatie, midden in hartje Emmen en grenzend aan het stadspark, start uw culinaire beleving. 

De locatie

Restaurant De Drommedaar beschikt over meerdere ruimtes voor elke ontmoeting. Het restaurant telt 80 stoelen en is opgedeeld in 2 sfeervolle ruimtes die middels een schuifdeur helemaal gescheiden kunnen worden. Kortom met een gezelschap van 40 personen kunt u ook in een private setting dineren.

Ook zijn er 2 kleine zalen die geschikt zijn voor familiediners, vergaderingen en andere bijeenkomsten. Zaal Rieks, vernoemd naar de vroegere uitbater van De Drommedaar biedt plek aan maximaal 20 personen. Zaal Aleid, vernoemd naar Aleid Rensen, beid plek aan maximaal 30 personen voor en diner of vergadering.

In de zomermaanden is onze binnentuin de perfecte locatie voor uw feest of evenement. Indien gewenst kunnen we een deel van de tuin overdekken en de tuin biedt plaats aan maximaal 150 gasten.

Parkeren

Voer op uw navigatiesysteem de Sterrenkamp in. Voorbij het kantoor van KroeseWevers (voormalig kantoor Rabobank Emmen) gaat u direct links het parkeerterrein op, rijdt vervolgens door tot het zwarte hek met het P bord. Hier kunt u (betaald) parkeren achter De Drommedaar. Volg het voetpad (het Giraffenlaantje) en De Drommedaar ligt aan uw rechterzijde. Het parkeer terrein is 24 uur per dag open.

Historie

In het centrum van het dorp Emmen lag vele eeuwen een parkachtig landgoed, het Willinge landgoed. Er was een grote renaissancetuin en vanaf het Willingehuis liep een 350 meter lange imposante hoofdlaan naar het oosten. Delen van deze meer dan tweehonderd jaar oude hoofdlaan kun je nog steeds herkennen aan de oude eiken in het huidige Rensenpark.

Rond 1820 heeft burgemeester Willinge de inrichting van het landgoed drastisch laten veranderen. De renaissancetuin werd opgeruimd, nieuwe wegen en lanen werden aangelegd en ontwateringsloten werden gegraven.

Op de plek van dit landgoed opende ‘Het Noorder Dierenpark’ op 27 mei 1935 haar deuren. De oprichter was Willem Oosting.

Willem was bezeten van dieren. Al jong kreeg hij van zijn vader een auto, waarmee hij vele dierentuinen in binnen- en buitenland bezocht. Langzamerhand ontstond zijn plan om zelf een dierentuin te beginnen.

Het Willinge landgoed, de grond waarop de dierentuin van Willem moest komen, was in het bezit van zijn tante. Na haar overlijden konden ’ de ouders van Willem een deel van het Willinge landgoed kopen. Een aantal jaren later toverde Willem een groot deel van de familiegrond om tot een heus dierenpark en verwezenlijkte daarmee zijn jongensdroom.

Willem trouwde in 1938 met tuinarchitecte Tineke Bosma. Zij besteedde veel tijd aan het groen in het park. Het echtpaar woonde eerst in een woning ten noorden van de entree. Enkele jaren later namen zij hun intrek in een nieuwe witte villa, tegenwoordig ons prachtige restaurant De Drommedaar.

De Drommedaar – voor een bijzondere culinaire beleving